A tady je recept:
- 1 kg červené cibule
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce cukru
- 200 ml červeného vína
- 50 ml octa balsamiko
- 2 lžičky soli (nebo podle chuti)
- 2 lžičky tymiánu
- 2 bobkové listy
- 1 lžíce čerstvého oregana
- čerstvě mletý pepř
Cibuli jsem nakrájela na kolečka a opékala dozlatova, potom jsem přidala tymián, bobkový list a cukr, ještě chvilku opékala a pak podlila balsamikem a následně vínem. Všechno si pobylo na pánvičce dokud směs nedostala tu správnou marmeládovou konzistenci, ještě přidat nasekané oregano, osolit, opepřit a pak ládovat do skleniček a studené do lednice.
My máme marmeládu nejradši k sýrům, třeba na domácí opečený chleba s gorgonzolou, nebo třeba do domácích hamburgerů :)
Přeji pěkný den a ať chutná!
Žádné komentáře:
Okomentovat