pondělí 26. června 2017

Cibulová marmeláda

To je tak, když jdete do obchodu a najdete tam levnou červenou cibuli a za chvíli už odcházíte s dvěma plnými pytlíky a vidinou dobré domácí marmelády. Doma si ji posadíte hned vedle kuchyňské linky, protože ji přece za chvíli budete připravovat... a tam leží a vy ji překračujete, obcházíte, v lepším případě do ní omylem kopnete až se slupky rozletí po půlce kuchyně. Potom se naštvete a přesunete ji do rožku a tam čeká. Průběžně berete jednu do salátu, další pod maso a tak dále až tam z původních 3 kil zbude sotva jedno, tak se vám jí zželí a vy konečně uděláte tu marmeládu! :)

cibulová marmeláda

A tady je recept:
  • 1 kg červené cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce cukru
  • 200 ml červeného vína
  • 50 ml octa balsamiko
  • 2 lžičky soli (nebo podle chuti)
  • 2 lžičky tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce čerstvého oregana
  • čerstvě mletý pepř 
Cibuli jsem nakrájela na kolečka a opékala dozlatova, potom jsem přidala tymián, bobkový list a cukr, ještě chvilku opékala a pak podlila balsamikem a následně vínem. Všechno si pobylo na pánvičce dokud směs nedostala tu správnou marmeládovou konzistenci, ještě přidat nasekané oregano, osolit, opepřit a pak ládovat do skleniček a studené do lednice. 

cibulová marmeláda

cibulová marmeláda

cibulová marmeláda

cibulová marmeláda

My máme marmeládu nejradši k sýrům, třeba na domácí opečený chleba s gorgonzolou, nebo třeba do domácích hamburgerů :)

Přeji pěkný den a ať chutná!

Žádné komentáře:

Okomentovat