Těstoviny s hlívou a pestem z medvědího česneku
- těstoviny
- hlíva ústřičná
- červená cibule
- drcený kmín
- olej
- sůl
- pepř
- pesto z medvědího česneku
Cibulku si na kostičky zpěnit na oleji, potom přidat na kostičky nakrájenou hlívu, opéct, přidat koření a podusit dokud hlíva nezměkne. Nakonec vmíchat těstoviny, pesto a posypat hoblinkami parmezánu (případně ještě pokapat olivovým olejem).
Pesto z medvědího česneku
Já vím, žádná novinka. Prostě klasicky:
- medvědí česnek
- kešu oříšky
- parmezán
- sůl
- olivový olej
A nebo si česnek naložte na horší časy.
Naložený medvědí česnek
- medvědí česnek
- sůl
- olivový olej
Všechno pěkně rozmixujte. Solí a olejem nešetřete, výsledná směs vám tak déle vydrží. Naplňte do skleniček a zalijte ještě olivovým olejem. Teď jen zavřít a uložit do ledničky.
Tak vytáhněte tašky a vzhůru na česnek!
Žádné komentáře:
Okomentovat