Na tento jednoduchý krém budete potřebovat:
- 100 g kakaového másla
- 100 g kokosového oleje
- 30 g mandlového oleje
- 20 g oleje z kukuřičných klíčků
- 20 g jojobového oleje
Prvně si vše co budete používat, včetně pracovní desky a kalíšků vydezinfikujte, zabráníte tak předčasnému zkažení vašeho krému. Jako první si rozehřejte kakaové máslo. Až bude máslo rozpuštěné, tak ho sejměte z plotýnky a ještě v teplém kakaovém másle si rozpusťte kokosový olej. Teď si chvilku počkáte, až směs bude tuhnout (můžete si pomoct ledničkou). Až bude směs tužší (ne tekutá, ale taky ne úplně tuhá), tak do ní přimícháte zbylé oleje a našleháte ji pomocí elektrického šlehače (v této fázi můžete použít i nějaký esenciální olej). A teď už jen vesele plníme do kalíšků.
Doporučuji použít oleje a máslo v co nejlepší kvalitě, nejen že vám krém bude krásně vonět po čokoládě a kokosu, ale hlavně nezpracované oleje mají v sobě více prospěšných látek.
Co se týká skladování, tak krém skladujte spíš v chladnější místnosti, v teple by se vám mohl rozpustit. Já ho mám umístěný v ložnici a není problém. Samozřejmě je trvanlivost krému omezená, jelikož jsme nepoužili žádný konzervant (ten jde samozřejmě podle přání přidat), ale myslím si že ho zvládnete vymazat. Pokud děláte krém jen pro sebe, pravděpodobně vám bude stačit poloviční množství, nebo udělejte celou dávku a někoho obdarujte.
Kdo maže, ten jede!
Žádné komentáře:
Okomentovat